Ölenler berzah aleminde ne yapar?
Bu iki kaynakta, ölen kişinin berzah alemindeki insanlar geride bıraktıkları yakınları hakkında bilgi alır, onlarla konuşur ve görüşürler. Onların iyi işlerine sevinirler ve kötü işlerinin haberine büyük bir üzüntü duyarlar. Amelleri aynı olan insanlar görüşürler.
Öldükten sonra uyku var mı?
Ölümün kardeşi sayılan uykunun ahirette hiçbir anlamı olmayacaktır. Cennette uykuya gerek kalmayacaktır, çünkü ne yorgunluk ne de çaresizlik olacaktır, “Orada onlara hiçbir yorgunluk dokunmaz” ayetinin de kanıtladığı gibi.
Berzah aleminde gece ve gündüz var mı?
Berzah’ta Gece ve Gündüzün Anlamı Ancak, kıstaktaki sabah, gece ve zamanın anlamlarının ayrıntılarını anlamamızın kolay olmadığı bir gerçektir. Çünkü bu dünyaya özgü olan gün doğumu ve gün batımı, gündüz ve gece, berzah dünyasında mevcut değildir.
Berzah aleminde yeme içme var mı?
Ölen kişinin mezarındaki hayatı, dünyadaki hayatına benzemez. Bilakis, bu hayat özel bir kıstak hayatıdır. Dünyada yemek, içmek ve benzeri şeyleri gerektiren bir hayat değildir. Bilakis, ölen kişinin bu hayatı, soru ve cevapları düşünebileceği özel bir hayattır.
Berzah aleminde zaman nasıl geçer?
İslam’da, Kıstak hayatı, bir kişinin ruhunun Azrail, ölüm meleği tarafından bedeninden ayrılmasıyla başlar. Bundan sonra, Münker ve Nekir melekleri kişiye (ruhuna) soru sorar. Daha sonra ruh, Kıyamet Günü’ne kadar bu Kıstak dünyasında kalır.
Berzah aleminde ruhlar konuşur mu?
Barzakh aleminde, ruhların bir kısmı kutsanmış ve özgürken, diğerleri işkence görmüş ve bazı şekillerde hapsedilmiştir. Kutsanmış ruhlar bir kuş gibi istedikleri yere gider ve cennetin meyvelerini yerler. Pratik olarak kendilerine eşit olan ruhlarla tanışıp sohbet edebilirler.
Cennette acıkmak var mı?
Daha fazlası.. Burada aç kalmanıza veya çıplak kalmanıza kesinlikle gerek yok. “Orada kesinlikle açlık olmayacak, çıplaklık da olmayacak.” 118, 119. “Cennette asla aç kalmayacaksın, asla çıplak kalmayacaksın.
Ölüm ve uyku benzer mi?
Ölüm ve uykuyla hiçbir ilgisi olmayan gerçekler. Uyurken tüm organlarımız çalışır ve canlılığımız korunur. Uyku bir dinlenme halidir. Ölümde hiçbir hayati aktivite devam etmez.
Berzah alemindekiler ne yapar?
Bunlar bir nevi tutsak gibidirler. Fakat tutsak olmayan ama özgür olan, yani kutsanmış olan ruhlar, birbirleriyle tanışır ve birbirlerini ziyaret ederler. Dünyada olup biten ve olacak şeyleri tartışırlar. Her ruh, kendi eşiti olan ve kendi eylem seviyesinde olan arkadaşlarıyla birliktedir.
Berzah aleminde azap var mı?
Bu nedenle mezar ve kıstak, insan için her şeyin bittiği bir ara dönem değil, bu dünyadaki yaşamın iyi veya kötü sonuçlarının belirginleştiği bir alandır. Bu geçiş alanındaki acı ve ödül hem fiziksel hem de ruhsal olarak hissedilecektir.
Cennete yağmur yağar mı?
Allah cennetteki bütün insanlara کن gücünü verecek. Bu, gökyüzünün bunu emredeceği ve bunun hemen gerçekleşeceği anlamına geliyor. Sadece herkes istediğinde yağmur yağdı. Yağmur isteyenler için cennette yağmur yağacak. 1 Mart 2022 Allah cennetteki bütün insanlara کن gücünü verecek. Bu, gökyüzünün bunu emredeceği ve bunun hemen gerçekleşeceği anlamına geliyor. Sadece herkes istediğinde yağmur yağdı. Yağmur isteyenler için cennette yağmur yağacak.
Berzah âlemi karanlık mı?
Nur ve ruh âleminin altında bulunan, melekler âlemi olarak da adlandırılan maddi ve karanlık âlem ise Berzah’tır.
Berzah alemi ne kadar sürer?
Ölümden sonra başlayıp kıyamete kadar devam eden bu hayat sürecine kıstak hayatı denir.
Berzah aleminde sevenler kavuşur mu?
Dünyada birbirini sevenlerin çoğu, günlerini farklı ülkelerde birbirlerini özleyerek geçirebilirler. Ancak, Allah yolunda birbirini sevenler için ne arada ne de ahirette böyle bir ayrılık yoktur. Berzah ve ahiret, birlik, beraberlik ve bir araya gelmekle ilgilidir.
Ruhlar birbirini tanır mı?
Evet, ruhlar birbirini tanır. Yollarına çıkacak her insanın görünüşünü bilirler çünkü ruhlar doğmadan önce enkarnasyonlarını planlarlar. 14 Eylül 2023Evet, ruhlar birbirini tanır. Yollarına çıkacak her insanın görünüşünü bilirler çünkü ruhlar doğmadan önce enkarnasyonlarını planlarlar.
Berzah aleminden sonra ne olur?
Bu yerin adı Kıstak Krallığı’dır, Batı’da Limbus olarak adlandırılır. İnsan ruhunun Limbus veya Kıstak dünyasındaki geçici kalışı sona erdikten sonra, son bir ilahi yargıya uğrayacak ve bu nedenle sonsuza dek cennette veya cehennemde kalmayı hak edecektir.
Ölümden sonra ruh eve gelir mi?
Yurt dışında ölen kişinin ruhu evine gider. Ruh her zaman evinize gelir; ruh genellikle cuma geceleri ve bayram akşamları gelir. Bu günlerde ruhun ağlayarak gitmemesi için dualar edilir; elveda.
Berzah aleminde cinsellik var mı?
Bu açıdan bakıldığında ahirette cinsellik “mümkün” kategorisine girmektedir. Ahirette insan nefsinin arzularının gerçekleşeceğini bildiren ayetlere (41-Fussilet-31 ve 43-Zuhruf-71) dayanarak, ahirette cinselliğin olacağı beklentisinin makul bir beklenti olduğunu düşünüyorum.
Berzah aleminde azap var mıdır?
Bu nedenle mezar ve kıstak, insan için her şeyin bittiği bir ara dönem değil, bu dünyadaki yaşamın iyi veya kötü sonuçlarının belirginleştiği bir alandır. Bu geçiş alanındaki acı ve ödül hem fiziksel hem de ruhsal olarak hissedilecektir.