Trabzonda kaç tane ilçe var?
Trabzonİlçe sayısı:18Belediye sayısı:19Şehir sayısı:0Köy sayısı:0
Trabzon’un en büyük ilçesi neresidir?
Şehrin merkez ilçesi Ortahisar’dır (322.000 m2).
Trabzon merkez ilçeleri hangileri?
Trabzon’un ilçeleri nelerdi? İşte Trabzon’un merkez Ortahisar ilçesi ve 18 ilçesi: Akçaabat, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Çaykara, Dernekpazarı, Düzköy, Hayrat, Köprubaşı, Maçka, Of, Ortahisar, Sürmene, Şalpazarı, Tonya.
Trabzon Beşirli ilçe mi?
1 Nolu Beşirli, Trabzon ilinin Ortahisar ilçesine bağlı bir ilçedir.
Trabzon’un ilçelerini sayar mısın?
Tarihi ve doğal güzellikleriyle dört mevsim ziyaret edilebilecek bir turizm kentidir. 17 ilçesi bulunan Trabzon’un 9 ilçesi 114 km uzunluğundaki sahil şeridinde sıralanmıştır. Bunlar batı-doğu doğrultusunda Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Akçaabat, Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene ve Of’tur.
Trabzon Yenimahalle hangi ilçeye bağlıdır?
Yenimahalle, OrtahisarYenimahalleLandTürkeiProvinzTrabzonBezirkOrtahisarGeografische RegionSchwarzmeerregion12 weitere Zeilen
Trabzon’un en güzel ilçesi hangisi?
“Trabzon’un en güzel ilçesi hangisidir?” Bu soruya verilebilecek en güzel cevaplardan biri şüphesiz Uzungöl’dür. Eşsiz doğal güzellikleri, huzurlu atmosferi ve zengin kültürel yapısıyla Uzungöl, yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez bir adresi haline gelmiştir.
Trabzon’un en büyük köyü neresi?
TRABZON ÇARŞIBAŞI TV | #Trabzon’un #Doğu Karadeniz bölgesinin en büyük köyü #Yavuzköy | Instagram.
Trabzon’un kaç ili vardır?
Trabzon’un 18 ilçesi bulunmaktadır.
Trabzon’un neyi meşhur?
Trabzon’un en meşhur yöresel yemekleri arasında sürmene pidesi, akçaabat köftesi ve hamsiköy sütlacı, hamsi tava ve hamsili pilav, ısırgan otu çorbası, kayaya, kuymak, lahana çorbası ve lahana dolması gibi coğrafi işaretli ürünler yer alır.
Trabzon’da nerede yaşanır?
Karadeniz’in İncisi Trabzon’da son yıllarda en çok konut satın almak için tercih edilen ilçeler arasında Kaşüstü, Yıldızlı, Yalıboyu, Yalıncak, Pelitli ve Bostancı yer alıyor. Trabzon şehri köklü tarihi geçmişi ve doğasıyla Karadeniz bölgesinin en önemli turizm şehirlerinden biri.
Trabzon geçim kaynakları nelerdir?
Trabzon ilinin ekonomisi tarıma dayanmaktadır. Çalışan nüfusun %65’i tarım, hayvancılık, balıkçılık, avcılık ve ormancılıktan geçimini sağlamaktadır. Trabzon ilinin toplam alanı 4685 km2’dir. İl topraklarının %30’u dağlık, %60’ı kıyıdan iç kesimlere doğru yükselen engebeli arazi, %10’u ise ovadır.
Trabzon hangi ilden ayrıldı?
Bugün Samsun’dan sonra Karadeniz bölgesinin ikinci büyük şehridir. 12 Kasım 2012’de çıkarılan şehir yasasıyla şehir büyükşehir belediyesi olmuş, merkez ilçe kaldırılmış ve Ortahisar ilçesi kurulmuştur.
Trabzon Ortahisar hangi ilçeye bağlıdır?
Ortahisar, Trabzon ilinin bir ilçesidir ve doğusunda Yomra ilçeleri, batısında Akçaabat ilçesi ve güneyinde Maçka ilçeleri ile çevrilidir. 12 Kasım 2012’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen 6360 sayılı kanunla Trabzon merkez ilçesinin kaldırılmasıyla ilçe olmuştur. Trabzon’un en kalabalık ilçesidir.
Trabzon Araklı Rum mu?
Merkez köyde yaşayanların tamamı Rum olup, köyün Kucara mahallesinin tamamında Ermeni nüfus bulunmaktadır. Mahalledeki Ermeni erkeklerin toplam sayısı ise 26’dır.
Trabzon merkez ilçe nüfusu kaç?
Merkezin nüfusu 2023 yılında 312.060 olacak. Bu nüfusun 155.716’sı erkek, 156’sı kadından oluşuyor.
Rize’de kaç ilçe var?
Rize ilinde 12 ilçe, 18 belediye ve 350 köy bulunmaktadır. 2023 ADNKS sonuçlarına göre nüfusu 350’dir.
Cuma ilçesi var mı?
Cuma, Kocaeli ilinin Körfez ilçesine bağlı bir ilçedir.
Trabzon’un neyi meşhur?
Trabzon’un en meşhur yöresel yemekleri arasında sürmene pidesi, akçaabat köftesi ve hamsiköy sütlacı, hamsi tava ve hamsili pilav, ısırgan otu çorbası, kayaya, kuymak, lahana çorbası ve lahana dolması gibi coğrafi işaretli ürünler yer alır.