İçeriğe geç

Müstecir Personeli Ne Demek

Müstecir nedir?

Bir şeyi veya bir yeri kiralayan kişiye kiracı denir.

Müstecip ne demek kısaca?

Anlamı en garip ve en çok araştırılan kelimelerden biri olan “Mustecip”, kira karşılığında bir dairede yaşayan kişi veya kiracı anlamına gelir. Bu yüzden bu kelimenin anlamı kiracıdır.

Münteşir olmak ne demek?

(ﻣﻨﺘﺜﺮ) sıfat. (Ar. intiѕār “dağılmak, dağılmak”) Dağınık, dağınık, dağınık, dağınık: Meşcerin / Müntesir iltimâ-ı sâf-ı kamerin (Tevfik Fikret) sîne-i sükûnetinde.

Müstecep ne demek TDK?

Müstecip kelimesinin TDK sözlük anlamı, kira karşılığında bir daire tutan kişidir. Tek bir anlamı olduğu için karıştırılamaz. “Müstecip” kelimesi, bir mülkü ücret karşılığında kiralayan kişileri ifade eder.

Müstear olmak nedir?

Kabul edilebilirlik, bir hakka sahip olma durumudur. Sosyal güvenlik mevzuatı anlamında uygunluk, kişinin sigorta çerçevesinde sağlık hizmetlerine hak kazanması anlamına gelir.

Müstetir anlamı nedir?

(Ar. istitār “gizlemek” demektir) Gizli, saklı, saklı: Çünkü Tanrı sırrı varlığın zuhuruna bağlıdır / Bir yönüne bakalım, Tanrı’nın ne gösterdiğini görelim (Nev’î’den). Evvela bu alemden / Gelip de en büyük acım oldun (Muallim Nâci).

Müstecip kimdir?

Müstecip Onbaşı: Çanakkale Savaşı sırasında Kilitbahir köyünde periskopundan ateş ederek Fransız denizaltısı Türkis’i teslim olmaya zorlayan kahraman Türk askeri.

Müstecep olmak ne demek?

Müstecep, “gezilecek, görülecek yer” anlamına geliyor.

Müstebit ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre zalim kelimesinin sözlük anlamının zorba, zalim kimse olduğu söylenebilir.

Müsteban olmak ne demek?

(ﻣﺴﺘﺒﺎﻥ) sıf. (Ar. istibāne mustebān “açık ve anlaşılır olmak” kökünden) Açıkça ifade edilmiş, anlaşılmış, şüpheye yer bırakmayacak şekilde, açık, belirgin, apaçık: “Nasîhatü’s-selâtîn” (Âlî Mustafa Efendi) dikişlerinden nasıl mükafatlandırılmıştır.

Münteşiren ne demek?

Münteşir kelimesinin güncel TDK sözlük anlamı nedir? Yayımlanmış, yayımlanmış (gazete, dergi vb.)

Muessir olmak ne demek?

Anlamı: “Müessir” kelimesi bir şeyin etkisi altında olan veya onu etkileyen kişi anlamına gelir. Genellikle bir kişinin veya durumun bir başkası üzerindeki etkisini veya etkileşimini belirtmek için kullanılır.

Müstecap ne demek?

Kökeni: “Mustahab” kelimesi Arapça kökenli bir terimdir. Arapça kökeni “istihbâb” (استحباب) kelimesinden türemiştir ve “tavsiye edilen” veya “iyi görülen” anlamına gelir.

Ökkeş ne demek TDK?

Ökkeş ismi Türk kültüründe okçuluk geleneğini yansıtan bir isim olup “okçu” anlamına gelmektedir.

Muhattap ne demek TDK?

En yaygın yanlış kullanım “addressee”dir. Doğru cümlede kullanın: Konuşmak, tartışmak veya iletişim kurmak için bir sohbet arkadaşına ihtiyaç vardır.

Müsteli ne demek?

Müstevli kelimesinin güncel TDK sözlük anlamı nedir? Cevap: Bir yeri işgal eden ve onu kontrol altına alan kişi (herhangi bir kimse, devlet, ordu vb.)

Müteşebbis nedir kelime anlamı?

Dilimize Arapçadan gelen “girişimci” kelimesi “denemek” fiilinden türemiştir. “Denemek” bir şeyi denemek ve teşebbüs etmek anlamına gelirken, “girişimci” kelimesi “denemek” ve “denemek” anlamına gelir. Ekonomide girişimciler, biriktirdikleri sermayeyle yeni bir işe başlayan kişilerdir.

Mustakar ne demek?

TDK’ya göre Mustakar iki anlamda kullanılır. Bunlardan birincisi, “İstikrar buldu ve sakinleşti.” demektir. ” anlamına gelir. Diğeri ise, “Yer karar verdi ve kararını verdi.” demektir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Kuru Bakla Nasıl Suda Bekletilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Beyaz Tenli Escort