Benmari usulü nasıl yapılır?
Kaplar birbirine iyi oturmalı, üst kap alt kabın tabanına değmemeli ve aralarında su için yeterli boşluk olmalıdır. Üst kap derin olmalı, ancak ağzı suya değmemelidir. Aksi takdirde, su erimiş malzemeye sızabilir.
Benmari tekniği nedir?
Benmari veya bain-marie, bir kabın içeriğini sıcak suya koyarak ısıtma veya eritme yöntemidir. Benmari yöntemi, çikolata gibi doğrudan ateşin üzerine konulduğunda yanma veya kesilme riski olan yiyecekler için özellikle uygundur.
Çikolatanın akışkan olması için ne yapmalı?
Kullanmak istediğiniz çikolataları parçalayın ve büyük bir kahve makinesine veya tencereye koyun. Isıttığınız ve üzerini kapatmadığınız biraz sıcak su ekleyin. Daha sonra kahve makinenizi ocağa koyun ve çikolatanızı karıştırarak eritin. Kıvamının ne kadar akışkan olmasını istiyorsanız ona göre azar azar sıcak su ekleyin.
Benmari usulü çikolata eritirken süt konur mu?
Piyasada hem beyaz hem de koyu versiyonlarını bulmak da mümkün. Bu çikolatanın kıvamını ayarlamak için benmari usulü eritirken süt veya tereyağı ekleyebilirsiniz veya krema ile yukarıda anlatılan eritme işlemini uygulayarak kıvamı koyu lezzetli ganajlar hazırlayabilirsiniz.
Benmari usulü çikolata neden sertleşir?
Çikolatayı benmari usulü eritirken en önemli adımlardan biri cam kasenin altındaki suyun birbirine değmemesine dikkat etmektir. Aksi takdirde çelik tenceredeki su çikolataların bulunduğu cam kapla temas edebilir veya çikolataların üzerine sıçrayabilir ve çikolata sosunun daha kısa sürede donup sertleşmesine neden olabilir.
Benmari usulü yumurta nasıl yapılır?
Yumurta sarılarını ve şekeri benmari usulü bir kapta şeker eriyene kadar karıştırın. Rengi açılırsa sorun olmaz. Şeker eridikçe rengi açılacak ve kıvamı daha sıvı hale gelecektir. Benmari usulü su kaynadığında altını kapatın.
Benmari usulü ısıtma nasıl olur?
Su banyosu ısıtması, bebek maması gibi hassas yiyecekleri ısıtmak için tercih edilen güvenli bir yöntemdir. Bu yöntem, yiyeceklerin doğrudan ateşe veya mikrodalga fırına maruz bırakılmadan bir su kabı içinde yavaşça ısıtılmasını sağlar. Benmari yöntemi, yiyecekleri ısıtmak için buharı kullanır.
Benmari derecesi kaç olmalı?
Su banyosu zamanında açılmalı ve su sıcaklığı önceden 85 ila 90 °C arasında olmalıdır. Sıcak servis edilen yiyeceklerin sıcaklığı en az 65 °C olmalıdır.
Çikolata neden erimez?
📌Çikolata neme maruz kaldığında, içindeki şekerler nem tarafından çözülür ve çikolatanın yüzeyine çıkarak tekrar beyaz hale gelir. Videodaki çikolatanın erimemesinin nedeni, çikolatanın neme maruz kalmasıdır. Islak çikolata eriyemediği için işlenebilir akışkanlığa ulaşmaz.
Çikolatanın parlak olması için ne yapmalı?
Öncelikle çikolata 45-50 derecelik su banyosunda eritilir. Eriyen çikolatanın sıcaklığı 27-28 dereceye düşürülür. Bu işlem sırasında sürekli olarak temperleme spatulası ile temperlenir. Çikolata tekrar 31-32 dereceye getirilir ve temperleme işlemi tamamlanır.
Çikolatanın erimemesi için ne yapılmalı?
Çikolatayı hava geçirmez kaplarda saklamak önemlidir. Oda sıcaklığında uzun süreli saklama: Çikolata uzun süre yüksek sıcaklıklarda açıkta bırakılırsa erime ve lezzetinin etkilenme riski artar. Çikolatayı uzun süre oda sıcaklığında saklamaktan kaçınmak önemlidir.
Nutella benmari usulü erir mi?
Çikolatayı ocakta benmari usulü eriteceğiz. Önce tavaya kaynar su dökeceğiz. Pyrex’i suya değmeyecek şekilde tavanın üstüne koyacağız. Şimdi çikolatayı küçük parçalara bölüp tavaya koyacağız ve kısık ateşte karıştırarak eriteceğiz.
Benmari usulü çikolataya sıvı yağ konur mu?
Su banyosunda çikolata eritmenin püf noktaları Eğer su banyosunda erittiğiniz çikolata çok katıysa, birkaç damla yağ ekleyerek çikolatayı gevşetebilirsiniz.
Benmari usulü çikolata eritme nasıl yapılır?
Benmari yöntemi, çikolatayı buharda eritmeyi içerir. Küçük bir tencerede kaynayan suyun üzerine ısıya dayanıklı bir kase yerleştiriyoruz. Kap suya değmemeli. Çikolatamızı, kabın dibindeki kaynayan suyun buharıyla karıştırarak eritiyoruz. Bu şekilde eritirseniz, çikolata yanmaz ve güzelce erir 👍🏻4 Nisan 2024
Benmari usulü çikolataya tereyağı konur mu?
Bunu yapmak için önce çikolatayı su banyosunda veya mikrodalgada eritmeniz gerekir. Daha sonra, istediğiniz kıvama bağlı olarak eritilmiş çikolataya süt ve yaklaşık bir çay kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz. Tereyağı çikolata sosunu daha hafif hale getirecek ve süt onu daha sıvı hale getirecektir.
Benmari usulü ısıtma nasıl olur?
Su banyosu ısıtması, bebek maması gibi hassas yiyecekleri ısıtmak için tercih edilen güvenli bir yöntemdir. Bu yöntem, yiyeceklerin doğrudan ateşe veya mikrodalga fırına maruz bırakılmadan bir su kabı içinde yavaşça ısıtılmasını sağlar. Benmari yöntemi, yiyecekleri ısıtmak için buharı kullanır.
Benmari usulü çikolata nerelerde kullanılır?
Su, çikolatanın yapısını değiştirir. Su banyosunda erittiğiniz lezzetli çikolatayla birçok lezzetli tatlı hazırlayabilirsiniz. Bunun için ideal olanlar, örneğin zengin çikolatalı brownie, sıcak sufle veya şık fincanlarda servis edebileceğiniz bir mus tarifidir.
Çikolatanın donmaması için ne yapmalı?
Kullanmadan önce elinizin sıcaklığından bile etkilenebilir, bu yüzden elinizde çok uzun süre tutmamalısınız. Eriyen çikolatanın donmasını önlemek için ne yapmalısınız? Çikolatayı erittikten sonra üzerini bir kapakla kapatıp ocakta beklemeye devam edin.
Damla çikolatayı nasıl eritebilirim?
Benmari eritme: Bu yöntem, çikolatanın doğrudan ateşle temas etmeden eşit şekilde erimesini sağlar. Kaynayan su dolu bir tencerenin üzerine başka bir kase çikolata parçası koyun. Su ile kap arasında bir boşluk olmalıdır. Bu yöntemle çikolata yavaşça ve eşit şekilde erir.