İçeriğe geç

Çarkıfelek Meyvesinin Diğer Adı Nedir

Çarkıfelek hangi meyvedir?

Passiflora edulis veya Passiflora flavicarpa olarak bilinen çarkıfelek meyvesi, Passifloraceae bitki ailesine ait mor veya sarı kabuklu tropikal bir meyvedir. Tatlı ve ekşi tadı olan çarkıfelek meyvesi ikiye bölünebilir ve bir kaşık yardımıyla çiğ olarak yenebilir.

Çarkıfelek meyvesi neye iyi gelir?

Çarkıfelek meyvesi rahatlamayı ve uykuya dalmayı kolaylaştırır. Uyku kalitesini artırır ve uykusuzluk gibi sorunlara iyi gelir. Potasyum içeriği sayesinde kan basıncını dengelemeye yardımcı olur. Çarkıfelek meyvesindeki antioksidanlar kansere neden olabilen serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur.

Çarkıfelek meyvesi günde kaç tane yenmeli?

Günde 1-2 adet yemek yeterlidir. Passionflower meyveleri C, B1, B2, B5 vitaminleri ve kalsiyum, fosfor gibi mineraller içerir. Passiflora meyveleri protein açısından da zengindir.

Çarkıfelek meyvesinin olduğunu nasıl anlarız?

Olgunlaşmamış meyve, pürüzsüz kabuğuyla karakterize edilir. Olgun meyveyi kırışıklıkları ve çekirdeklerinden tanıyın. Aşırı kırışık meyve yerine orta derecede kırışık meyve seçin. Çok kırışık meyvenin tazeliğinin zirvesini çoktan geçmiş olmasını bekleyin.

Çarkıfelek meyvesi başka adı var mı?

Passiflora edulis, Passifloraceae familyasındaki passionflower cinsinin en yaygın türüdür. “Maruçya” olarak da adlandırılır. Meyveleri, yani passionflower, insanlar tarafından tüketildiği için tropikal bölgelerde yetiştirilir.

Aşk meyvesi nedir?

Tutku meyvesi, aşk meyvesi veya tutku meyvesi olarak da bilinir, lezzetli içeriğinin yanı sıra zengin vitamin içeriği nedeniyle oldukça değerlidir. Botanikçilere göre, günümüzde birçok kişi tarafından tüketilen meyveler çilek grubuna aittir.

Çarkıfelek hangi hastalıklara iyi gelir?

Passion meyvesi C vitamini açısından zengindir. C vitamini; Bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyonlarla savaşır ve genel sağlığı iyileştirir. Potasyum ve lif içeriği kalp sağlığını destekler. Potasyum kan basıncını düzenlemeye yardımcı olurken lif kötü kolesterol seviyelerini düşürebilir.

Çarkıfelek otunun faydaları nelerdir?

Bu harika bitki, yatıştırıcı (sakinleştirici ve rahatlatıcı), hipnotik (uyku getirici), anksiyolitik (kaygı giderici), analjezik (ağrı kesici) ve antispazmodik (antikonvülsan) etkileriyle bilinir. Passiflora’nın faydaları nelerdir? Uykusuzluk durumlarında uykuyu düzenler. Kasılmalara ve kramplara karşı iyidir.

Çarkıfelek nasıl tüketilir?

Maracuya meyvesini tüketmek için önce ikiye bölün. İkiye böldüğünüzde her iki tarafında çekirdekli bir kısım göreceksiniz. Bu çekirdekli kısmı bir tatlı kaşığı yardımıyla yiyebilirsiniz.

Çarkıfelek meyvesi uyku yapar mı?

Tutku meyvesi yaygın olarak sakinleştirici ve cinsel istek arttırıcı olarak bilinir. Protein metabolizmasını hızlandırırken bağırsaklardaki glikoz emilimini artırır ve mide yaralarının iyileşmesine yardımcı olur.

Çarkıfelek meyvesi buzdolabına konur mu?

Meyvenin rengi mor-kahverengidir. Kırışık kabuklu meyveler, pürüzsüz kabuklu olanlardan daha tatlıdır. Nem oranı %90’a kadar olan bir ortamda saklanmalıdır. Olgun meyveler 2 ila 7 derecede 1 hafta saklanabilir.

Çarkıfelek meyvesi kilo verdirir mi?

Lif açısından zengin olan ve kilo vermeyi kolaylaştıran çarkıfelek meyvesi olarak da bilinen çarkıfelek meyvesinin sağlık açısından faydaları saymakla bitmez.

Çarkıfelek meyvesi şekere iyi gelir mi?

Güney Amerika’da yetişen bu meyve A ve C vitaminleri açısından zengin olduğu için antioksidan özelliğe sahiptir. Bu özelliği ile kilo vermenize yardımcı olur. Depresyon, stres ve uykusuzluğa iyi gelir. Kalori ve şeker içeriğinin düşük olması sebebiyle diyabet hastalarının da tüketebileceği bir meyvedir.

Çarkıfelek meyvesi çekirdekten yetişir mi?

Tek bir kökte yüzlerce meyve yetişir. Dışı serttir ve içi tohumlardan oluşur, çok sulu ve lezzetlidir. Tutku çiçeğinin sağlıklı ve üretken bir şekilde büyümesini sağlamak için nemli ve iyi drene edilmiş toprağa ekebilirsiniz.

Çarkıfelek meyvesi alerji yapar mı?

Meyve suyu olarak da sıklıkla tercih edilir. Ancak aşırı tüketimi sindirim sorunlarına yol açabilir ve lateks alerjisi olan kişilerde alerjik reaksiyon riski olabilir.

Çarkıfelek bitkisi ne işe yarar?

Bu harika bitki, yatıştırıcı (sakinleştirici ve rahatlatıcı), hipnotik (uyku getirici), anksiyolitik (kaygı giderici), analjezik (ağrı kesici) ve antispazmodik (antikonvülsan) etkileriyle bilinir. Passiflora’nın faydaları nelerdir? Uykusuzluk durumlarında uykuyu düzenler. Kasılmalara ve kramplara karşı iyidir.

Çarkifelek otunun faydaları nelerdir?

20 Passiflora türü, özellikle P.edulis, yenilebilir meyveleri için tropikal bölgelerde yetiştirilmektedir. Passionflower, sakinleştirici etkisi olan bitkilerden biridir, sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Çiçek, yaprak, sap ve meyvelerden elde edilen öz, anksiyete ve uyku bozukluklarını tedavi etmek için kullanılır.

Çarkıfelek meyvesi hangi mevsimde yetişir?

Bu meyvenin iki türü vardır: sarı ve mor. Passiflora edulis (Mor Çarkıfelek Çiçeği): Bu tür genellikle tropikal ve subtropikal iklimlerde yıl boyunca meyve verir; ancak en bol hasat yaz ve sonbahar aylarında gerçekleşir.

Çarkıfelek çiçeği nerede bulunur?

Ilıman kıyı bölgelerinde dış mekanlarda yetiştirilebilen bu bitkiler, soğuk iç bölgelerde seralarda ve çok güneşli iç mekanlarda yetiştirilir. Her türlü toprakta sorunsuz bir şekilde yetiştirilebilir. Düzenli sulama ve gübreleme ile en iyi gelişimi sağlarlar. Bahçelerde en fazla güneş alan yerlere dikilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir