Geçici IMEI kaydı ne zaman bitiyor?
-Geçici IMEI kaydı: Ülkeye gelen turistlerin mağdur olmaması için, 180 gün kullanım hakkı verilen uluslararası telefonlarda sorun yaşanmaması için geçici IMEI süreleri 2 ay daha uzatılabiliyor. Çift SIM kart yuvası bulunan telefonlarda ise diğer porta takıldığında 120 gün daha kullanım hakkı bulunuyor.
Üniversite geçici kayıt ne zaman bitiyor?
Mazeretli Kayıt Başvuruları YÖK’ten yapılan açıklamada, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre üniversitenin genel yerleştirme ve kayıt işlemlerinin yarın sona ereceği belirtilirken, mazeretli kayıt başvurularının 26 Ağustos ve 2 Eylül’e kadar yapılacağı belirtildi.
2024 IMEI kayıt ücreti ne zaman yürürlüğe girecek?
Yurt dışından getirilen telefonların IMEI kayıt ücreti ne zaman artırılacak? Yeni belirlenen oranlar Ocak 2025’ten itibaren geçerli olacak. Yani yurt dışından getirilen bir telefonun Türkiye’de kullanılması için ödenecek IMEI kayıt ücretindeki artış Ocak ayının ilk günlerinde yürürlüğe girecek.
Kaçak telefon kaç ay sonra kapanır 2024?
Yurt dışından getirilen telefonlar Türkiye’de 120 gün boyunca kayıt olmadan kullanılabilir. Bu sürenin sonunda telefon şebekelere kilitlenir. Kilitlenme süresini hesaplamak için Türkiye’ye giriş yaptığınız tarihe bakabilirsiniz. Bu bilgiyi e-devlet üzerinden yurt giriş/çıkış belgenizi sorgulayarak alabilirsiniz.
IMEI 180 güne nasıl uzatılır?
Yurt dışında ikamet eden vatandaşların verdiği telefonları 120 gün boyunca hiçbir işlem yapmadan kullanmak mümkündü. Ancak yeni düzenlemeyle bu sürenin 180 güne uzatılması için e-devlet üzerinden başvuru yapılması gerekecek.
1 yıllık IMEI kaydı kaç TL?
2025’te IMEI kayıt ücreti ne kadar? 🏷 IMEI kayıt ücreti TL olarak ne kadar? Merak edenler için, uluslararası telefon kayıt ücreti yani IMEI kayıt ücreti 2023’ten itibaren 6091 TL olarak belirlenmiş olup 7 Temmuz’da 20.000 TL’ye, 2024’te ise 31.692 TL’ye çıkarılmıştır. 2025’e gelindiğinde ise 45.614 TL olacak.
E-kayit ne zaman bitiyor?
Elektronik ortamda kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın e-Devlet kapısı üzerinden sunduğu birçok hizmetin yer aldığı sayfadaki “Üniversite e-Kayıt” uygulamasını tıklayarak, 21 Ağustos gecesi saat 23:59’a kadar elektronik ortamda kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.
Mazeretli kayıt ne zaman?
Peki mazeretli kayıt nasıl yapılır? Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelerine kayıt yaptıramayan adayların 26 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında mazeretli kayıt hakkı bulunduğunu duyurdu.
2024 üniversite Kaydı Ne Zaman Yapılacak?
Elektronik kayıtlar 25 Eylül 2024 – 27 Eylül 2024 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapılabilecek.
Yurt dışı cihaz 3 yıl sonra ne olur?
Yurt dışında telefon kaydı yaptırırken, pasaportunuzun geçerlilik süresinin 3 yılı dolmasının ardından başka bir telefon kaydı yapma hakkınız olduğunu lütfen unutmayın. 3 yıl sonra, isterseniz telefonunuzu Türkiye’de başka bir bağlantıyla kullanabilirsiniz.
1 Pasaporta Kaç telefon Kaydedilir 2024?
2024’te pasaporta kaç telefon kaydedilecek? Bu durum mümkün değil. Aynı kişi bir cihazı ancak 2 yılda bir kaydedebilir.
Ücretsiz IMEI kaydı nasıl yapılır?
YKN (Yabancı Kimlik Numarası) sahibi olan ve e-devlet sistemi üzerinden kayıt yaptırma hakkına sahip 18 yaş üstü kişiler, PTT tarafından sağlanan e-devlet şifresini kullanarak e-devlet sistemi üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler.
Yurt dışı telefonlar 1 ocakta açılır mı?
BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) 1 Ocak, 1 Ocak 2024’te yurt dışı cihazım açılmadı
Yurt dışı iPhone 15 Pro Max kaç ay kullanılır?
Yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıtsız kullanım süresi 120 günden 180 güne çıkarıldı. Türkiye dışındaki ülkelerde ikamet edenler, cep telefonlarını 120 gün boyunca kayıt yaptırmadan kullanabilecek.
İPhone 16 ay kullanım nedir?
Bu 240 günlük kayıtsız kullanımdan sonra, kayıtsız IMEI numaralarını kullanma hakkınız yeni yıldan itibaren sıfırlanacak ve bu numaraları tekrar kullanma hakkını elde edebileceksiniz. Bu şekilde, yeni yıldan itibaren, 240 gün boyunca tekrar kullanma hakkınız olacak. Bu günlerin toplamı 16 ay olacak.
IMEI süresi 180 gün oldu mu?
Düzenlemeye göre uluslararası telefon kullanım süresi 180 gündür. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar cihazlarının kullanım süresini e-devlet üzerinden iki kez 30’ar gün uzatabilirler. Kayıt süresini uzatmak için: Önce e-devlete giriş yapın.
Gecici IMEI kayıt nasıl yapılır?
Kayıt nasıl yapılır? T.C. Kimlik Numarası veya yabancı kimlik numarasına sahip olup e-devlet sistemi üzerinden kayıt yaptırma imkânı bulunan kişiler, e-devlet kapısı (www..tr) üzerinden sisteme giriş yaparak, gerekli bilgileri doldurarak kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.
IMEI kaydı 3 yıl sonra ne olur?
Yurt dışında telefon kaydı yaptırırken, pasaportunuzun geçerlilik süresinin 3 yılı dolmasının ardından başka bir telefon kaydı yapma hakkınız olduğunu lütfen unutmayın. 3 yıl sonra, isterseniz telefonunuzu Türkiye’de başka bir bağlantıyla kullanabilirsiniz.
Yılbaşından sonra yurtdışı telefonlar açılacak mı?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 1 Ocak 2024’ten itibaren yabancı telefonların IMEI kayıtlarının sıfırlanacağını ve bu telefonların Türkiye’de yeniden kullanıma açılacağını duyurdu.